Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Make-up

Tot op heden dragen veel vragen dagelijks make-up. Bijna iedereen heeft wel een mascara of lipgloss in huis. Iedereen is anders en ook dat zie je in make-up terug. Zo kun je een paar producten hebben, maar ook een hele berg.

 

Waarom gebruiken we eigenlijk make-up? 

 

Momenteel is het gebruik ervan erg populair en je kunt het dan ook kopen in heel veel verschillende prijs klasses. Zo is ieder voor elk gezicht wel een product in de gewenste kleur te vinden. Make-up wordt echt al heel erg lang gebruikt en is door de jaren heen dan ook van functie gewisseld. 

Zo is er het schoonheidsideaal waarvoor het al eeuwen wordt gebruikt in verschillende culturen. Bij de oude Egyptenaren werden natuurlijke producten gebruikt om het lijf een andere kleur te geven. Kersensap om de lippen te kleuren, aangezien de lippenstift er toen nog niet was. In de welbekende pruikentijd gebruikten zowel mannen als vrouwen make-up om zichzelf witter te maken. Dit werd gedaan zodat ze konden laten zien dat ze niet vaak buiten kwamen en dus geen zwaar werk hoefden te doen. Wanneer vrouwen uit lagere klasses make-up droegen dan werden zij gezien als prostituee. Maar ook de geisha's gebruikten vroeger al make-up rond de ogen. Dit werd gedaan om hun ogen te beschermen tegen het woestijnzand. 

In de 19de eeuw werd make-up gezien als iets ordinairs dat alleen werd gebruikt door prostituees en filmsterren. Na de Tweede Wereldoorlog werd make-up veel meer geaccepteerd en kreeg het zijn comeback. Vandaag de dag is make-up echt niet weg te denken. Het hoort bij ons schoonheidsideaal en deze kan voor iedereen weer anders zijn.

We gebruiken make-up om onszelf nog mooier te maken. Om bepaalde punten in ons gezicht nog meer te accentueren en op te laten vallen. We gebruiken het om oneffenheden te verdoezelen of te verbergen. Zoals kringen onder de ogen of puistjes en vlekjes in het gezicht. Ook wordt het gebruikt om jezelf jonger te laten lijken of juist meer volwassen. Maar daarnaast kan make-up je ook een gezonde gloed geven door het gebruik van rouge en highlight producten. En wat te denken van jezelf aantrekkelijker maken? Wanneer je een date hebt sta je voor de spiegel? Naast dat we make-up gebruiken voor ons schoonheidsbeeld is het ook sterk gerelateerd aan het modebeeld. Elk seizoen heeft z'n eigen trends op het gebied van make-up die weer goed passen bij de modetrends. 

Bekijk hier ons hele assortiment.

Lees meer Lees minder