Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Seiko horloges

 

De wereld van Seiko horloges

 

Toen Kintaro Hattori in 1881 zijn bedrijf oprichtte was hij heel ambitieus en wilde hij voor innovatie gaan toen hij de eerste Seiko fabriek ontwikkelde. Vanaf het begin af aan heeft Seiko elk onderdeel zelf geproduceerd. En tot op heden wordt deze traditie nog steeds voortgezet door de achterkleinzoon van Kintaro. 

De passie voor kwaliteit is nog steeds zichtbaar, omdat ze namelij niet alleen tevreden zijn met het feit dat ze zich als eerste richten op innovatie, maar ze waren ook altijd op zoek naar uurwerken die de beste waren. Hiermee inspireert het merk Seiko nog steeds. De focus op verfijnd design wordt nog steeds toegepast en de geschiedenis van Seiko horloges heeft dan ook veel vernieuwende uurwerken die over de hele wereld bekend zijn. 

Zo heeft Seiko het eerste Japanse horloge speciaal ontwikkeld voor de Olympische Spelen in 1964. In 1988 verraste Seiko de horlogewereld met een totaal nieuwe techniek, namelijk de AGS. Een technologie die al snel tot Kinetic werd benoemd. Hierin werden de mechanische uurwerken gecombineerd met de precisie van quartz horloges. In 1999 kwam Seiko met de stille revolutie, iets waar jarenlang aan gewerkt was. Dit was namelijk de Spring Drive Kaliber. Dit was een hele bijzondere techniek. 

De passie voor innovatie van het merk Seiko heeft zowel de ontwerpen als de technologieen goed gedaan. En heeft voor echt prachtige exemplaren gezorgd. 

Tot vandaag de dag is Seiko tot een hele grote hoogte gestegen met hele gedetailleerde wijzerplaten in verschillende collecties, maar ook de perfecte ingenieurskunst van de apartere modellen en de technische perfectie in weer nieuwe horloges. 

Al met al, wat een fantastische ontwikkelingen heeft het merk Seiko gedaan. Hier mogen ze wat ons betreft onwijs trots op zijn. Ze hebben zoveel andere ontwerpers en merken geïnspireerd met hun producten. Ingewikkelde technologieën waar wij stiekem niks van snappen maar wel dagelijks gebruik van maken. Iets waar je wat ons betreft best even stil bij mag staan, aangezien het wat ons betreft niet zomaar simpele Seiko horloges zijn!

Bekijk hier alle Seiko horloges.

 

Lees meer Lees minder