Henry London horloges

Het verhaal achter Henry London

Op de straten van Londen ontdek je inspiratie op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. Een marktstalletje in Notting Hill, een klassiek horloge met een eenvoudige gravure, details, vakmanschap, een aangeboren stijl die innovatie vastlegt. 

Zo begonnen twee ontwerpers te speuren door de vele Vintage wijken van Londen, ze zochten inspiratie, kwamen een vintage uurwerk tegen op de beroemde Portobello Road Market. Het was een werkelijk waar prachtig klassiek, gestileerd Zwitsers horloge en op de achterkant stonden de woorden Henry augustus 1965 gegraveerd. Aan het horloge was te zien dat het oud was, maar het vakmanschap en de kwaliteit van het horloge waren nog goed te zien. 

Geinspireerd door dit vintage horloge hebben de ontwerpers van Henry London gebruik gemaakt van de geavanceerde technologie om een horloge collectie te maken met een hoger niveau van precisie en betrouwbaarheid die veel groter is hun gevonden horloge. 

 

De collectie van Henry London

 

De collectie van Henry Ford combineert een perfecte traditionele styling met moderne trends, dit gecombineerd met een roestvrijstalen hoes met een spectrum gekleurde wijzerplaat. De horlogebanden zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met Milanees gaas of van het meest zachte leer dat zorgvuldig geverfd is. 

Elk horloge wordt zorgvuldig onderzocht en vervolgens gecertificeerd. Henry London garandeert dan ook de betrouwbare werking van dit horloge gedurende 24 maanden. Het wordt echter wel aangeraden om de batterij te laten vervangen door een expert. Wanneer op de caseback van je horloge 3ATM is gemarkeerd, dan is het ontworpen om onbedoelde waterschade te weerstaan. Het is niet de bedoeling dat je ermee gaat douchen of zwemmen. Wanneer het horloge niet 3ATM gecertificeerd is laat het dan niet in contact komen met water. Ook parfum en crémes kunnen schade aanbrengen aan het horloge. Het leer voor een Henry London horloge wordt zorgvuldig geselecteerd en dient met zorg behandeld te worden. Vermijd daarom blootstelling aan extreme temperaturen. 

Het merk Henry London is ontwikkeld vanuit een gevonden horloge, geeft de stijl van Londen weer. Is een combinatie van oud en nieuw. 

Draag jouw Henry London horloge op jouw manier!

Bekijk hier ons hele assortiment Henry London horloges.

Lees meer Lees minder