Fossil

Geschiedenis van het Fossil horloge

De Fossil groep is een Amerikaanse fashion designer en producent die in 1984 in Texas opgericht is door Tom Kartsotis. Een paar merken die bij de Fossil groep horen zijn onder andere:

  • Fossil
  • Relic
  • Abucus
  • Michele Watch & Now Coach NY
  • Skagen Denmark
  • Zodiac Watches

Ook maakt de Fossil groep producten met licenties voor onder andere Adidas, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Burberry, DKNY, Diesel en Armani Exchange. De naam Fossil was bedacht door de broeders Kartsotis en had betrekking op hun vader.

Fossil begon ooit als Overseas Products International en werd opgericht door Tom Kartsotis die op suggestie van zijn broer Kosta Kartsotis producten ging importeren vanuit het Oosten. Vooral gemiddeld geprijsde horloges zouden een grote winst kunnen opleveren. Hun voornaamste producten waren fashionhorloges met een retrolook.

Fossil heeft designstudio’s in Zwitserland en productiefaciliteiten in China. Daarnaast hebben ze voor de distributie centra in Dallas, Duitsland en Azië.

Door het financiële succes van Fossil hebben ze succesvol licenties kunnen krijgen om verschillende deals te krijgen voor het maken van horloges. Zo hebben ze bijvoorbeeld samengewerkt met Phille Starck om de Starck with Fossil watch collectie te maken met ultramoderne designs.

Design van het Fossil horloge

Toen Fossil zijn horloges lanceerde in 1984, vulden ze een gat in de horlogemarkt. Tot die tijd waren de meeste horloges of goedkoop en niet aantrekkelijk, of ze waren duur en prachtig. Er waren weinig horloges die ertussenin zaten. Net daarom was het ook logisch dat Fossil populair werd met hun stijlvolle, betaalbare en duurzame horloges.

De horloges van Fossil zijn van een hoogwaardig kwaliteit waardoor ze sterk en betrouwbaar zijn. Ze hebben een frisse, moderne look voor degenen die een trendy horloge zoeken. Fossil heeft samengewerkt met de beste designers om Fossil horloges te maken. Een paar hiervan zijn Frank Gehry, Phillipe Starck en andere toptalenten.

Dus wil je een horloge van hoge kwaliteit dat er modern en stijlvol uitziet? Dan kan je verschillende Fossil horloges voor dames en heren bekijken.

Lees meer Lees minder