Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Emporio Armani

De geschiedenis van het wereldberoemde merk Armani

Iedereen heeft wel eens gehoord van Armani, maar er zijn zo veel verschillende soorten Armani’s. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Giorgio Armani, Emporio Armani, EA7 en Armani Exchange?  Wat al deze merknamen gemeen hebben is dat ze allemaal door de bedenker Giorgio Armani tot leven zijn gebracht. Giorgio is geboren in Piacenza, Noord- Italië. Van jongs af aan wilde hij graag met medicijnen werken. Toen hij oud genoeg was studeerde hij medicijnen aan de Universiteit van Milan, maar drie jaar later gaf hij zijn studies op en ging het leger in. Door zijn achtergrond werkte hij in een militair ziekenhuis. Toen hij terugkeerde van het leger, besloot hij om een ander weg in te slaan.

Het begin van zijn designcarrière

Na zijn tijd in het leger vond Armani een baan als etaleur bij La Rinascente, een klein warenhuis in Milan. Na een tijdje werkte hij als verkoper op de mannenafdeling waar hij waardevolle ervaringen opdeed in het marketingaspect van de mode- industrie.

Na drie jaar gewerkt te hebben ging hij naar het bedrijf Nino Cerruti, waar hij werkte als designer voor herenkleding. Zijn vaardigheden waren erg gewild en voor de komende tien jaar bleef hij werken voor Cerutti, maar werkte hij ook als freelancer. Hij droeg bij aan designs voor meer dan tien fabrikanten tegelijk.

Op aanbeveling van zijn vriend Sergio Galeotti opende Armani een eigen designkantoor om als freelancer te werken voor bekende modehuizen. Zijn bijdrage aan modeshows werd hierdoor erkend door de internationale pers. Door de ervaringen die Armani opdeed tijdens het freelancen kon hij zijn eigen style verder ontwikkelen. Hij was nu klaar om al zijn tijd en energie te steken in de creatie van een eigen merk.

In 1975 richtte hij in samenwerking met zijn vriend Galeotti, ‘Giorgio Armani’ op. Het bedrijf begon eerst met het verkopen van kleding. Het was pas veel later nadat het bedrijf vele jaren internationaal succes had dat het ging uitbreiden naar andere dingen zoals accessoires, parfums en natuurlijk horloges.

Heb je genoeg gelezen over het ontstaan en de geschiedenis van Armani en wil je graag ons assortiment zien? Bekijk dan hier de wereldberoemde Emporio Armani horloges.

Lees meer Lees minder