Daniel Wellington

Het ontstaan van  het beroemde Daniel Wellington horloge

De meesten kennen het beroemde horloge van Daniel Wellington wel. Het is een tijdloos horloge en iedereen die van horloges houdt, zou op zijn minst een Daniel Wellington moeten hebben. Het idee om deze horloges te gaan maken begon toen de oprichter van het merk ,Filip Tysander, op een van zijn reizen een Britse man met een stijl die tijdloos was, tegenkwam. Deze man, met de naam Daniel Wellington, droeg graag vintage horloges met een NATO-band. Vanwege zijn stijl was Filip zo onder de indruk dat hij vanaf dat moment een nieuwe lijn van horloges wou creëren. Deze lijn van horloges  moest een breed publiek aanspreken en zich onderscheiden van de rest van de horloges. Dit kan natuurlijk het beste gebeuren door het design van de horloge.

Design van een Daniel Wellington horloge

Het design van dit horloge is hoe een Daniel Wellington zich onderscheidt van de rest van de horloges. De volgende kenmerken zijn dan ook aanwezig in de horloges:

  • Het horloge is dun en elegant
  • Een eenvoudig design zonder te veel “bling bling”
  • Minimalistisch en zonder onnodige functies
  • De banden zijn verwisselbaar waardoor elk horloge een unieke uitstraling heeft

Filip Tysander wou dat zijn horloges verschillende combinaties  hadden die hij zelf mooi vond zodat hij het product met trots kon verkopen. Dit zorgde voor een horloge met een tijdloos design dat kan worden gedragen bij elke gelegenheid. Een Daniel Wellington horloge kan bestaan uit een minimalistische wijzerplaat die perfect samengaat met de twee verschillende soorten banden. Deze twee zijn de NATO-banden en leren banden. NATO-banden werden voor het eerst gebruikt in de jaren 70 door de Britse marine. Tegenwoordig zijn er vele kleurencombinaties mogelijk waardoor je het horloge  kan aanpassen. Voor elke dag of humeur een andere kleur. De leren banden zijn verkrijgbaar in het bruin of zwart en hebben een verzilverde of roze vergulde gesp.

Bij alle Daniel Wellington horloges krijg je een tool waarmee de banden onderling verwisseld kunnen worden.

Heb je genoeg gelezen en wil je nu een Daniel Wellington horloge kopen? Klik dan hier om op fashionthings.nl ons aanbod te bekijken.

Lees meer Lees minder