Casio

Geschiedenis van het Casio horloge

Het bedrijf Casio was ooit begonnen als Kashio Sishanso. In het jaar 1946 werd het overgenomen door vier Kashiobroeders. Casio wil vooral producten op de markt brengen die het werk makkelijker maken en tegelijkertijd ook de kwaliteit van het werk verbeteren. Casio was de eerste producent ter wereld die een groot aantal compacte, elektronische rekenmachines maakte. Dit gebeurde in het jaar 1957 toen de bedrijfsnaam veranderde in Casio om het meer Engels te laten klinken. Zij hadden in 1965 een elektronische rekenmachine met geheugen gelanceerd. In het jaar 1967 maakte Casio zijn eerste digitaal horloge met wel 10 verschillende functies. Casio had vier jaren daarna een rekenmachine geïntegreerd in een horloge. Het bedrijf is tot op heden bekend vanwege zijn sportchronometer met vele functies.

 

Een Casio horloge kopen?

Wanneer je eraan denkt om een Casio horloge te kopen dan moet je weten dat Casio horloges:

 

  • Innovatief zijn omdat Casio ze baseert op de filosofie dat ze meer moeten kunnen dan simpelweg de tijd laten zien.
  • Functionaliteiten hebben zoals een globale tijdzonefunctie, thermometerfunctie, woordenboekfunctie en meer. Casio horloges evolueren met de tijd mee.
  • Casio horloges kunnen op zonne-energie lopen en helpen zo mee de afvalberg te verminderen. Dus in plaats van te investeren in een horloge waarbij je telkens de batterij moet vervangen kan je er een halen op zonne-energie.
  • Radiogestuurde precisie is een van de dingen waardoor een Casio horloge kopen zo aantrekkelijk is voor velen. Je hoeft nooit meer je horloge opnieuw in te stellen omdat dit automatisch voor je gedaan wordt. Het zet zichzelf ook een uur vooruit of achteruit wanneer het nodig is.

 

Zoals je ziet, zijn er dus veel voordelen aan verbonden om een Casio horloge te kopen. Ze zullen altijd met de tijd mee blijven evolueren. Dus waar wacht je nog op? Ga nu een Casio horloge kopen hier op Fashionthings.

Lees meer Lees minder