Potloden

Schrijven met een potlood is zoveel creatiever!


Schrijven met een potlood is traag, slordig en vermoeiend. Je kunt toch overal digitaal aantekeningen maken? Toch vinden wij het schrijven met een potlood zoveel fijner wanneer we creatief schrijven! Nadenken over een tekst doe je namelijk het beste met een potlood en een stuk papier! Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je meer woorden opschrijft en dat op meer ideeen komt. Daarnaast activeert het ook je hersenen. Je gebruikt de tijd ij het vormen van de letters om ook te denken. Juist die tijd is belangrijk in het creatieve proces. Daarnaast helpt het ook bij het onthouden en leren van dingen die je opschrijft. 

Kun je niet netjes schrijven? Tijdens een creatief proces is dit helemaal niet belangrijk. Het voordeel van netheid is juist een probleem. Met getypte letters lijkt je tekst al af. Terwijl je in de brainstormfase juist niet te vast moet zitten aan je ideeen, woorden en zinnen. Op papier kun je ook lekker je woorden doorstrepen. 

Naast schrijven kun je ook heerlijk tekenen met potloden. Wat dacht je van een interieurplan voor je woon- of slaapkamer. Wat is nu de beste opstelling. En hoe leuk is het als je je eigen poster ophangt in je huis waarvoor jij druk hebt geschetst! Heel persoonlijk en wat ons betreft zo leuk voor je interieur. Maar ook onderweg in de trein bijvoorbeeld is het toch ook leuk om van een leeg blaadje iets bijzonders te maken met wat krabbels. Inspiratie is er genoeg en hoe leuk is het als je dat op papier vastlegt met potloden! Wat ons betreft heel leuk en het is ook nog eens heel lekker om zo je hoofd leeg te maken even alles van je af schrijven of tekenen en je bent weer helemaal zen! Kortom potloden komen altijd van pas!

Bekijk hier ons assortiment potloden.

Lees meer Lees minder